Uusi tekniikka ja vety


 

 
Vetyä hyödynnetään myös monissa teknisissä laitteissa. Avaruusrakettien polttoaineena, mutta kotoisampi esimerkki on säähavaintopallot. Kovasti yritetään kehittää metanolilla toimivia akkuja tietokoneisiin ja matkapuhelimiin, mutta paloturvallisuusriski on kuitenkin liian suuri ainakin vielä tällä hetkellä.
Ja tästä akkujen paloturvallisuudestahan on paljonkin ikäviä esimerkkejä. Isojenkin matkapuhelinvalmistajien puhelimissa on aina silloin tällöin ollut vaarallisia akkuja, jotka ovat räjähdelleet ikävissä paikoissa. Tai onko olemassakaan hyvää paikkaa akun räjähtämiselle, mutta lentokone on ainakin huonoimmasta päästä. Nykyäänhän lentokoneissa on kyllä sallittua tablettien, älypuhelimien ja kannettavien tietokoneiden käyttö. Pitää vaan muistaa käyttää niissä lentokonetilaa, sen takia niihin on sellainen rakennettu. Eihän nykyihminen pärjää enää minuuttiakaan ilman tietotekniikkaa, joten ihan hyvä, että lentoyhtiöt sallivat sen käytön edes jollain tasolla. Monella kun älypuhelin tuntuu olevan käden jatke ihan samalla tavalla kuin ranne tai sormet. Mietipä tällaista ihmistä orpona ilman älypuhelinta, jos on hankalaa niin mieti itseäsi ilman sormia. Varmaan sama tunne. Mutta jos palataan takaisin tuohon räjähtävien akkujen maailmaan, niin eihän älypuhelin ole ainoa huono vaihtoehto. Kyllä siinä vähän työteho kärsii jos kesken tärkeän työprojektin kannettavan tietokoneen akku poksahtaa ja syttyy tuleen. Siinä onkin tietokoneen korjaajalle pähkinä purtavaksi jos tuollaisen aikoo vielä toimintakuntoon laittaa.
Ei varmaan ole kehitetty sellaisia suojakuoria kännykkään, että kestäisi tuollaisen. Ainakin itselläni käytössä olleet Huawei Honor 7 Lite kuoret ja Huawei Honor 7 kuoret tuntuivat kyllä normaalikäytössä hyviltä, mutta en usko että nuo Huawei Honor 7 Lite kuoret ja Huawei Honor 7 kuoret sentään tuollaista poksahdusta kestäisivät.
 
 

     
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: China Hydrogen, chinahydrogen@chinahydrogen.org