Kauppoja ja muotia


 

 
Myös muoti tarvitsee vetyä, tutuin esimerkki lienee vanha sanonta hiuksensa valkaisseista naisista. Mutta yhtä lailla voi valkaista kankaita ja vaatteita. Eli siinä vaiheessa kun oikein valkoiset vaatteet ovat muotia ja sisustustrendit tyrkyttävät valkoisen sävyjä niin vetyperoksidi on ollut asialla.
Nykyään ei onneksi tarvitse valkaista hiuksia millään ihmeaineilla. Helpompaa on ostaa peruukki ja kun ostaa kerralla sopivan näköisen niin ei tarvitse alkaa sitä värjäämään. Ennen vanhaan peruukkia käyttivät vain kaljuuntuvat herrasmiehet, mutta nykyään se on tapa pukeutua siinä missä tyylikkäät vaatteetkin. Moni tykkää myös sen verran aidoista hiuksista että heidän valintansa on aito peruukki. Siinä on kuitenkin teitty hohto keinomateriaaleihin verrattuna, toki pitää varautua siihen, että tällainen peruukki on vähän kalliimpi valinta kuin keinotekoinen hiuslisäke. Mutta koska tuo hiuslisäke on kuitenkin sen verran oleellinen osa omaa ulkonäköä ja identiteettiä niin siihen on moni valmis uhraamaan vähän isommankin rahasumman. Kyllähän vaatteisiinkin laitetaan niin paljon rahaa, että olisi vähän hölmöä jos hiuslisäke sitten olisi kauhean halvan näköinen muotivaatteisiin verrattuna. On tietysti niitäkin, joilla oma tukka kasvaa vielä niin hyvää tahtia ettei tarvitse suunnitella mitään peruukkeja, oleellisempaa on käydä parturissa säännöllisesti ettei tukka ole ihan silmillä. Yksi tuttuni on parturi Riihimäki nimisessä kaupungissa ja kertoi, että jonkun verran ihmiset on peruukkeja kyselleet, mutta kyllä parturille on edelleen tarvetta Riihimäellä ja muissakin kaupungeissa.
Ja toinen esimerkki kauppojen maailmasta: Et ehkä ajattele sitä kun ostat kaupasta margariinia, jota levität leivän päälle. Siinä on vetyä käytetty apuna, kasviöljyt on kovetettu sitä hyödyntäen. Ja näin saadaan kaupan hyllylle margariinia. Ilman tätä prosessiahan kaupasta haettu margariini olisikin juoksevaa öljyä ja mieti siinä sitten miten tuollaisen levität leivän päälle. Ei ole ehkä ihan helppo homma.
Jos taas leipominen on sydäntäsi lähellä eli ostat ruokakaupasta mieluummin raaka-aineita kuin valmiita leivonnaisia niin tärkein vetyjaloste sinulla on sokeri. Senkin valmistuksessa on vetyä käytetty, joten eipä pääse tästä alkuaineesta eroon tällaisessakaan asiassa.
Ihan sama asioitko nykyaikaisessa nettikaupassa vai perinteisessä kivijalkakaupassa niin kyllä sama tekniikka tulee vastaan ruoka-aineiden valmistuksessa.
 


 

     
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: China Hydrogen, chinahydrogen@chinahydrogen.org